Головна » 2017 » Май » 22

Коро́ста — інфекційне паразитарне захворювання шкіри, яке супроводжується свербінням, розчухуванням на шкірі, папульозними висипаннями.
Щороку у світі реєструють до 300 млн. випадків корости.
Згідно інформації Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу КМДА, у Дніпровському районі міста Києва захворюваність на коросту у 2016 році зросла на 85,5%. Показник захворюваності на 100 тисяч населення зріс на 100,7%. 

Збудник корости — кліщ (Sarcoptes scabiei), який паразитує у верхніх шарах шкіри. 
За межами організму людини коростяний кліщ живе 3 - 5 діб, цим пояснюють рідкість непрямого способу зараження. Кліщ гине за температури вище 50 °C, тому кип'ятіння білизни чи прасування її гарячою праскою вбиває його. Кліщі та їхні личинки практично відразу гинуть за температури н ... Читать дальше »

Переглядів: 672 | Додав: Lentochkaa | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)

17 та 18 травня 2017 року в КНП ЦПМСД проведено "тиждень здоров’я" для ветеранів Великої Вітчизняної Війни.
Метою даного заходу було збереження здоров’я, попередження розвитку захворювань, продовження активного довголіття ветеранів війни та виявлення серед них осіб, які потребують медико-соціальної допомоги. Залучено висококваліфікованих спеціалістів з КНП «КДЦ» та КМКЛ №11:
- невропатолог
- офтальмолог
- хірург
- невропатолог
- ЛОР. 
Було проведено УЗД обстеження, Екг обстеження та визначення рівню цукру в крові. Оглянуто 34 ветерана Великої Вітчизняної Війни амбулатрно та 16 ветеранів оглянуто на дому.

Переглядів: 479 | Додав: Lentochkaa | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)

Дифтері́я — гостре інфекційне захворювання із повітряно-крапельним механізмом передавання збудника, що характеризується ураженням ротоглотки та дихальних шляхів, рідше шкіри, із розвитком фібринозного (дифтеритичного) запалення у місці проникнення збудника, а також токсичним ураженням серцево-судинної і нервової систем, нирок.
Основний фактор патогенності збудника — екзотоксин, який є одним із найсильніших токсинів у природі, поступається лише ботулінічному і правцевому токсинам. 
Дифтерійний збудник стійкий у навколишньому середовищі — у дифтерійних плівках, на предметах побуту, у трупах зберігається близько двох тижнів, у воді — до трьох тижнів, але майже миттєво гине п ... Читать дальше »

Переглядів: 536 | Додав: Lentochkaa | Дата: 22.05.2017 | Коментарі (0)