Головна » 2015 » Октябрь » 23 » Інформуємо про проведення додаткової вакцинації проти поліомієліту
14:47
Інформуємо про проведення додаткової вакцинації проти поліомієліту

У відповідь на спалах поліомієліту в Україні з 20 жовтня 2015 року розпочато  імунізацію дитячого  населення. Спалах поліомієліту виник в результаті низького рівня охоплення щепленнями та відсутності імунітету до поліомієліту.

В групу ризику зараження на поліомієліт попадають всі діти в Україні!

До проведення  додаткової вакцинації включаються діти відповідних вікових категорій незалежно від протипоказань, а саме:

  • На перший та другий тури імунізації  підлягають діти  віком від 2 місяців до 6 років (5 років, 11 місяців, 29 днів);
  • Третій – розширений тур, із залученням дітей віком від 2 місяців до 10 років (9 років,11 місяців, 29 днів).

Поліомієліт (дитячий параліч) – гостра інфекційна хвороба, яку спричиняють поліовіруси типів 1, 2, 3 та  зумовлюють ураження нервової системи  з наступним розвитком в'ялих паралічів.

Джерелом інфекції є  хвора людина або вірусоносій.

Інфікована людина може заразити  людей в найближчому оточенні, які не мають імунітету. Несприйнятливість до поліовірусів розвивається в результаті імунізації.

Віруси всіх трьох типів викликають паралітичне захворювання. Найбільш частий збудник поліомієліту – поліовірус типа 1.

Найважчими ускладненнями, що формуються після перенесеного поліомієліту є стійкі в’ялі паралічі з атрофією м’язів. У дітей при цьому спостерігається уповільнення росту кісток в уражених кінцівках, часто виявляються ознаки остеопорозу за рахунок вимивання кальцію з кісток. При паралітичному поліомієліті смертність дуже висока (до 50 % і більше) та стійка довічна інвалідізація. 

       Основним профілактичним заходом є специфічна профілактика.          Специфічна профілактика поліомієліту здійснюється лише шляхом проведення вакцинації.

 Вакцинація – основний метод боротьби з поліомієлітом. Вона дозволяє захистити населення (і в першу чергу дітей) від поліомієліту, якщо рівень колективного імунітету буде не менше як 95%. Після імунізації поліомієлітною вакциною виробляється стійкий пожиттєвий імунітет.

Вакцинація  проти поліомієліту  в рамках турів  проводиться в кабінетах щеплень амбулаторій центрів первинної медико-санітарної допомоги Дніпровського району  м. Києва та за потреби виїзними бригадами в медичних кабінетах дитячих садочків та шкіл, після огляду дитини за інформованою згодою одним з батьків або іншим законним представником дитини.

Тож, не залишайтесь байдужими до вакцинації проти поліомієліту!

Захистіть своїх дітей від небезпечного захворювання!

Начальник управління охорони здоров’я

Дніпровської районної в місті Києві

державної адміністрації      

Д. Т. Карабаєв

Районний позаштатний фахівець з організації

імунопрофілактики управління охорони здоров’я

Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації

Шершень Н.П.,

телефон для довідок: 553-35-10

Переглядів: 579 | Додав: Lentochkaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar