Головна » 2015 » Октябрь » 29 » Фізична активність для підтримки здоров'я
10:36
Фізична активність для підтримки здоров'я

Фізична активність це основний спосіб підтримки здоров'я.

Всі ми хочемо бути здоровими, правда деколи згадуємо про це лише тоді, коли здоров'я починає «рушитися». Саме фізична активність забезпечує інтенсивне скорочення м'язів, що сприяє їх зміцненню і збільшенню їх маси. Паралельно відбувається зміцнення відсталої системи, підвищується загальна рухливість суглобів (відмінний спосіб профілактики остеопорозу).
При заняттях активними фізичними вправами збільшується вступ кисню в кров, підвищується частота сердечних скорочень, а дихання стає глибшим, підвищується ефективність кровообігу. Ось чому регулярне заняття фізичними вправами покращує стан серця і комплексно впливає на зміцнення здоров'я людини і загальну тривалість життя.
Недолік фізичної активності (особливо у поєднанні з калорійною їжею) приводить до ожиріння, загальної втрати м'язового тонусу. Підвищується ризик виникнення серцево-судинних захворювань, діабету і навіть раки товстої кишки. Люди, що нехтують заняттям спортом, схильні до психічних захворювань, судинних захворювань мозку.
Який вигляд спорту вибрати? До речі, це питання дуже важливе. Кажучи про фізичну активність, слід обмовитися, що віддаючи перевагу тому або іншому вигляду спорту, слід вибрати найбільш оптимальний варіант, що не викликає зайвої напруги або витрати додаткових засобів. Далеко не кожен може дозволити собі зайнятися кінним спортом або грою в кінне поло, а ось біг або звичайна ходьба, їзда на велосипеді, норд вокинг, урок аеробіки або бассейн – доступні кожному. . Напевно, складно знайти людину, байдужу до танців. Заняття танцями – це вигляд фізичної активності, повний шику і пікантності. Як бачите, варіантів безліч, за бажання ви можете просто зайнятися гімнастикою або плаванням в басейні. У будь-якому випадку, головне, щоб вибраний вами вигляд фізичної активності приносив вам дійсне задоволення і гармонійно вписувався у ваш розпорядок дня і відповідав вашому біоритму. Так, якщо ви жайворонок, то зайнятися спортом краще з ранку і навпаки – совам фізичні вправи краще виконати після роботи. Щоб ви не вибрали, знайте, що будь-який вигляд фізичної активності веде до загального зміцнення вашого організму і значно знижує ризик захворювань. Інтенсивність фізичних занять. 
Вирішивши вести здоровий спосіб життя, а значить, щодня виділяти час для заняття фізичними вправами, необхідно знати наступне: починати занятті слідує помалу, поступово нарощуючи навантаження і лише після того, як організм адаптується до мінімальних навантажень. У жодному випадку не починайте відразу ж ставити рекорди, цим ви лише нашкодите своєму організму (декілька днів всі м'язи хворітимуть) і відіб'єте у себе бажання до занять. Основне правило: займайтеся регулярно, не відкладаючи на завтра. Займаючись фізичними вправами, не відволікайтеся на інші справи (розмови і так далі). Ідеально, якщо ви щодня приділятимете фізичним вправам по 60 хвилин. Якщо цей варіант вам не личить, то знайдіть хоч би 3 дні в тиждень для занять активними фізичними вправами – це дозволить вашому організму бути в тонусі. Якщо ваша мета – зниження ваги, дуже поважно стежити за пульсом і не перевищувати поріг, який складає 60%-70% від максимального. Максимально допустимий пульс можна розрахувати по формулі 220 мінус ваш вік. Найпростіший спосіб визначити пульс при двіженії– покласти два пальці на бічну сторону шиї, нижче вуха і щелепної кісті, переміщайте ваші пальці, поки не намацаєте пульс. Можна рахувати удари протягом 10 секунд і потім умножати на 6. Якщо під час занять ви відчули нездужання, то урвіться, відпочиньте. Ви можете перейти на більш «щадний» режим занять. Поважно: величезне значення має одяг, в якому ви займатиметеся вправами. Головне: вона не повинна утрудняти ваших рухів. Вона має бути бути максимально зручною і переважно виготовленою з натуральних тканин. Взуття має бути спортивним, зручним, таким, що добре тримається на ногах. Ви все ще відкладаєте заняття фізичними вправами з дня на день? Тоді пригадаєте, що фізична активність не лише підвищує тонус всього організму в цілому, є відмінним способом профілактики хвороб і продовження тривалості життя, але і дозволяє вам контролювати свою вагу. Пригадаєте, м'язова тканина в 30 разів більше спалює калорій ніж жирова.
Фізична активність – це зовсім не обов'язково тренажерний зал, це спосіб життя. Ви живете в багатоповерховому будинку? Забудьте про ліфт як такий взагалі, піднімайтеся по сходинках – прекрасний спосіб «розім'ятися». Якщо ви (хоч би інколи) вирушаючи на роботу, віддасте перевагу велосипеду, влаштувавши автомобілю вихідний, то лише виграєте. 
Фізична активність – це зовсім не обов'язково тренажерний зал, це спосіб життя. Ви живете в багатоповерховому будинку? Забудьте про ліфт як такий взагалі, піднімайтеся по сходинках – прекрасний спосіб «розім'ятися». Якщо ви (хоч би інколи) вирушаючи на роботу, віддасте перевагу велосипеду, влаштувавши автомобілю вихідний, то лише виграєте. Використовуйте вихідні дні не для відсипання, а для заняття активним виглядом спорту. Якщо ви працюєте в офісі, то обов'язково кожну годину робіть перерву на просту ходьбу, потягування, можна і присідання. Під час перерви рухайтеся! Тоді кілограми розтануть без проблем, а
ви будете не лише красиві, але і здорові і повні сил.

Переглядів: 566 | Додав: Lentochkaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar