Головна » 2015 » Май » 19 » ЛІТО І КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ
17:14
ЛІТО І КИШКОВІ ІНФЕКЦІЇ

Гострі кишкові інфекциі– це група захворювань, причиною яких є величезна кількість збудників: бактерії, віруси, прості мікроорганізми. Джерелом інфекції є людина і тварини. У літній період кількість кишкових інфекцій збільшується.

 

Основними причинами являються:

- Влітку в їжу уживається велика кількість овочів, фруктів і ягід, на немитій поверхні яких мешкає величезна кількість мікробів.
- Влітку діти багато часу проводять на вулиці, і не завжди пам'ятають, що необхідно мити руки.
- Влітку, потрапляючи в продукти харчування (молочні продукти, м'ясо, рибу і так 

далі), більшість хвороботворних мікробів розмножуються з величезною швидкістю

, що приводить до хвороби. В деяких випадках небезпеку представляють не стільки самі мікроби, скільки продукти їх життєдіяльності – токсини. При попаданні в шлунок, а потім в кишечник токсини також здатні викликати симптоми важкої хвороби.


- Заражені мікроорганізмами продукти на колір і смак можуть виглядати як доброякісні
- Влітку діти і дорослі люблять поплавати у відкритих водоймищах. Заковтування води з місць купання може стати причиною захворювання.

ЩО МОЖЕ БУТИ ПРИ ГОСТРИХ КИШКОВИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ?

Занепокоєння, млявість, відмова від їди, блідість і сухість шкіри, блювота, частий, рідкий, змінений стілець, надлишкове газоутворення, підвищення температури, головний біль, переймоподібні болі в животі. Пронос – найчастіший симптом кишкової інфекції і рідко виникає на самому початку хвороби, тому, в сумнівних випадках при нездужанні немовляти, необхідно без зволікання викликати лікарку.

ЩО РОБИТИ, ЩОБ НЕ ЗАХВОРІТИ?

- Мити руки перед їдою, після приходу з вулиці, після відвідин туалету
- Постаратися зберегти грудне вигодовування малятам першого року життя. «Іськусственникам» молочні суміші готувати лише на 1-2 годування (друга приготована порція повинна зберігатися в холодильнику) При використанні продуктів необхідно оглядати упаковку на предмет придатності, цілісності і роздутості
-Пити бутильовану або кип'ячену воду
-Ретельно мити овочі, фрукти, ягоди і зелень, обшпарювати окропом!
-М'ясні, рибні, молочні блюда, бульйони – ідеальне середовище для розмноження мікробів. Тому для дитяти готувати блюда не більше, ніж на 1 день
-Не купувати продукти в місцях несанкціонованої торгівлі;-Необхідно мати обробний інвентар (ножі, обробні дошки) окремо для сирих і готових продуктів, для салату, хліба
-Не допускати зіткнення між продуктами, не прошедшимі і прошедшимі кулінарну обробку
-Захищати їжу від комах, гризунів і домашніх тварин, можливих переносників інфекції, вести боротьбу з мухами і тарганами

Здоров'я – це чисті руки, свіжа їда, смачна вода!

Переглядів: 645 | Додав: Lentochkaa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar